مزاحمت ملکی و سند نزدن فروشنده

ساخت وبلاگ

شکایت از شریک کاری

شکایت از شریک کاری در پی بروز اختلافات و کشمکش های مالی و حقوقی در کسب و کار شرکا به عنوان راهی محکم و با تکیه بر قدرت عمومی دادگستری و تشخیص قاضی بی طرف شناخته می شود و زمانی که شرکا نتواننند راهی جهت حل و فصل اختلافات خود بیابند، لاجرم آخرین راه شکایت از شریک کاری در دادگستری می باشد. بنابراین اینکه افراد ، موقع شروع شراکتشان مشخص می کنند که سهم هر کدامشان در شراکت چقدر است و هر کس بداند که چقدر می خواهد برای این کار مشترک زحمت بکشد، به حقوق و منافعشان از همان ابتدای کار ، پی می برند و مشخص می شود که هر فردی چقدر باید انرژی و سرمایه برای پیشبرد کار، صرف کند. انجام این ها موجب مشخص شدن چارچوب قانونی شراکت و مدیریت آن می شود. این چارچوب قانونی ، همان شراکت نامه اولیه است که میان شریک ها ، بسته می شود و با وجود آن  جلوی زیاده خواهی تک تک افراد گرفته می شود . در این نوشته بر اهمیت دقت در انتخاب شریک و معرفی انواع اختلافات موجود بین شرکای کاری و روش شکایت از شریک کاری پرداخته می شود.

متن شکایت سرقت گوشی

متن شکایت سرقت گوشی و اقداماتی که لازم است پس از به سرقت رفتن گوشی خود انجام دهید را ذکر می نیم اما پیش از آن مناسب است راجع به سرقت کمی اطلاعات داشته باشیم. سرقت یکی از متداول ترین و مهم ترین جرائم علیه اموال و مالکیت محسوب می شود. قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در تعریف جرم سرقت در ماده ۲۶۷ مقرر داشته است : سرقت عبارت است از  ربودن مال متعلق به غیر یعنی موضوع سرقت چیزی است که عمل ربودن نسبت به آن انجام می شود و حقوقی به آن تعلق گرفته که مورد حمایت قانون است.

قانونگذار شرایط زیادی را به صریحا یا ضمنا برای موضوع سرقت بیان نموده است که عبارتند از: مال یا شی بودن مال مسروقه، مادی بودن و قابلیت جابجایی و تصرف را داشتن مال ، منقول بودن مال مسروقه ، تعلق مال به غیر در زمان سرقت وخروج مال یا شیء از تصرف متصرف و دخول آن در تصرف سارق است. از ساده ترین سرقت ها می توان به سرقت گوشی یا تلفن همراه اشاره کرد که این روز ها بیش از هر نوع سرقت دیگری در کوچه ها خیابان ها یا هر مکان دیگری رخ می دهد اخیرا پلیس از کشف هزاران دستگاه گوشی مسروقه نیز خبرداده است که این خود نشان از جایگاه این نوع سرقت و میزان احتیاط پیشگیرانه ای که باید انجام دهید و در حالت بعد حتما باید سریعا اقدامات حقوقی مربوط را جهت استرداد گوشی، عدم فروش آن و همچنین جلوگیری از سو استفاده از اطلاعات شخصی انجام دهید.  سرقت گوشی موبایل معمولا یک سرقت تعزیری محسوب می شود نه سرقت حدی چراکه سرقت حدی شرایط ویژه ای دارد که حتما قاضی باید با یقین ارتکاب و حصول شرایط حد را احراز کند.

الزام به تنظیم سند خودرو

خودرو، به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای بخش قابل توجهی از اموال و دارایی‌های خانواده را تشکیل می‌دهد و به تبع آن ، نقل و انتقال خودرو نیز رایج‌ ترین معاملات افراد جامعه محسوب می‌شود. آنچه در ادامه می‌آید برای آگاهی از مراحل تنظیم سند و الزام به تنظیم سند خودرو و آشنایی با مقررات موجود در این زمینه است که امید است در  سلامت معاملات افراد و حفظ منافع آن‌ها موثر باشد.

قولنامه ی خرید خودرو

نخستین اثر حقوقی قولنامه( تعهد فروش)، انعقاد بیع در مهلت مقرر شده و الزام به تنظیم سند خودرو رسمی است؛ اعم از اینکه، قولنامه حاوی یک تعهد و قول است. هنگامی که خریدار و فروشنده قصد انجام معامله‌ای را دارند اما هنوز مقدمات لازم را فراهم نکرده‌اند، قراردادی منعقد کرده و در آن، دو طرف تعهد می‌کنند که معامله را با شرایط معین و ظرف مهلتی خاص انجام دهند.

این توافق‌ها مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی است. موضوع مهم، این است که سند مورد نظر، اثبات‌کننده وقوع معامله و مالکیت باشد اما قولنامه چنین اثری را ندارد. به این معنا که تا زمانی که فروشنده در دفتر اسناد رسمی ملک را منتقل نکرده است، نه خریدار می‌تواند ادعای انجام معامله را داشته باشد و نه اشخاص ثالث می‌توانند به وقوع معامله بین طرفین استناد کنند.

در روند عادی، طرفین در دفترخانه حاضر و با رعایت تشریفات مورد نیاز، اقدام به ثبت مالکیت می‌کنند که این مهمترین اثر حقوقی قولنامه است. حال اگر یکی از طرفین معامله  از تعهدات خود سر باز زند چه اتفاقی می‌افتد؟ در این فرض، مهمترین اثر قولنامه که تنظیم سند و انتقال است، آشکار می‌شود و متعهدله می‌تواند الزام متعهد را به انجام تعهد بخواهد. محکمه نیز با توجه به مفاد قرارداد و اوضاع و احوال، امارات و قراین موجود، حکم خود را صادر می‌کند و تا زمانی که به این تعهد عمل نشود، همچنان به قوت خود باقی است و حتی مرگ متعهد نیز نمی‌تواند تعهد را از بین ببرد و این تعهد به وراث منتقل می‌شود و در صورت امتناع آنها، دادگاه می‌تواند الزام به تنظیم سند خودرو آن ها را بخواهد.

سند نزدن فروشنده

همانطور که میدانید سند یکی از مهم ترین مواردی است که در انجام معاملات و خرید و فروش ها باید به آن توجه داشته باشیم و وضعیات آن را روشن کنیم. سند نزدن فروشنده نیز از مشکلاتی است که اغلب برای بیشتر مشتری ها رخ می دهد،بنابراین ضروری به نظر می رسد ابتدا با مفهوم سند و تعریف حقوقی دقیق آن آشنا شویم و سپس با درک اهمیت و جایگاه سند در مقام اثبات حق، راه و روشی برای پیشگیری و حل مشکلات این چنینی را بررسی کنیم.

ماده ۱۲۸۴ قانون مدنی سند را چنین تعریف می کند: سند عبارت است از نوشته ای كه هم شخص مدعی و هم طرف مقابل او یعنی خوانده دعوی قادر به استفاده از آن در محاكمه هستند. خواهان برای اثبات ادعایش و خوانده در مقام پاسخ به ادعای خواهان اسنادی را ارائه می دهند.

طبق تعریف فوق سند دو ویژگی مهم را باید داشته باشد تا سند تلقی شود.

  • یعنی هر مدرکی اعم از عکس و صوت و فیلم سند محسوب نمی شود. قابل استفاده در محکمه باشد،یعنی دارای ارزش اثباتی باشد و چیزی را مشخص کند.

اسناد دیگری تحت عنوان « اسناد تجاری » در قانون تجارت آمده است که شامل اسناد بهادار و اسناد مالی است مانند چک و سفته و برات اما موضوع بحث ما نیستند چراکه در این مقاله اسناد مربوط به موضوع، اسنادی هستند که به مسائل ثبتی مربوط باشند و ممکن است اقدام سند نزدن فروشنده برای آن ها انجام گیرد.

مزاحمت ملکی چیست؟

از جمله دعاوی که ممکن است حول محور تصرفات مالک از ملکش اقامه شود رفع مزاحمت ملکی یا دعوای مزاحمت ملکی می باشد. که با دعاوی مشابه مانند تصرف عدوانی و ممانعت از حق تفاوت دارد.

مزاحمت در معنای لغوی خود به معنای محدود کردن، تنگ کردن و به سختی انگاشتن اموربرای شخص است.این دعوا از جمله دعاوی تصرف نیز می باشد منظور از دعاوی تصرف دعاوی هستند که استفاده وتصرف مالک را از ملک و مایملک وی محدود ساخته اند.معنای عرفی مزاحمت با معنای قانونی ان در ماده ی ۱۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی نیز منطبق است. رفع مزاحمت ملکی امری ضروری در این رابطه است.

ماده ی ۱۶۰ قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد:« دعوای مزاحمت عبارت است از دعوایی که به موجب آن متصرف مال غیرمنقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می نماید که نسبت به متصرفات او مزاحم است بدون این که مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد.»

مزاحمت درواقع عملی است ناپایدار که برای تصرف و استفاده ی مالک از ملک خود ایجاد اخلال و مزاحمت می کند بدون آنکه ملک را کاملا از تصرف او خارج سازد. تصور کنید همسایه ی شما به هنگام بارش باران یا شست و شوی بام، لوله ی ناودان خود را به سمت ملک شما منحرف کرده و سبب ریزش فراوان آب به منزل شما شود یا به نحوی دردسری برای شما ایجاد کند. یا اینکه شخصی که در طبقه ی بالای شما زندگی می کند با خودداری از تعمیر لوله ی آب خود سبب نم دادن سقف منزل شما و سست شدن استحکام آن شود و مثالهای زیاد دیگری نیز می توان برای تفهیم این موضوع زد اما نکته ی مشترک این مثالها این است که بگونه ای برای تصرف شما و استفاده ی شما از ملک خود ایجاد مزاحمت می کند اما در عین حال ملک شما را از تصرف شما خارج نکرده است و حتی مانع کامل استفاده ی شما هم نمی شود بلکه ایجاد مزاحمت و سختی برای شما می کند که باعث می شود شما نتوانید نهایت استفاده را از مال خود ببرید.

از جمله مصادیق دیگر مزاحمت ملکی، می توان به ایجاد مزاحمت صوتی همسایه در ساختمان، انجام مشاغل صوتی در ملک سایر افراد، دخل و تصرف در املاک دیگران که مانع استیفای دیگران از ملک خود می‌شود و غیره نام بردمی توانید با مراجعه به وکیل ملکی، اقدام به رفع مزاحمت ملکی شوید.

ZIBACHIZ...
ما را در سایت ZIBACHIZ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ali ali0770 بازدید : 167 تاريخ : يکشنبه 24 اسفند 1399 ساعت: 0:04