عدل و حق

ساخت وبلاگ

در گذر زمان همواره جوامع انسانی در حال پیشرفت بوده اند. این پیشرفت خود را در حوزه های مختلفی از جمله اقتصاد، صنعت، روابط انسان ها و … به دست آمده است. در این بین روابط اجتماعی که در میان انسان ها به وجود آمده است بر اساس مسائلی است که دارای ارزش مالی هستند. که همین امر موجب شد تا مسائل و مشکلات حقوقی به وجود آیند.

البته مشکلاتی که میان افراد به وجود میاد به این سادگی نیست و این مشکلات امروزه آنچنان گسترده و زیاد هستند که هر کدام بخش خاصی را در بر می گیرد از جمله کیفری، ارث، ملکی، خانواده و … . روشن است که هر وکیلی در برخی از حوزه های ذکر شده دارای تخصص است و می تواند به شما کمک کند که وکیل ملکی یکی از آنان است.

امروزه وکلا بایستی در کنار اطلاعات عمومی که در تمامی حوزه ها دارند در برخی از حوزه ها به صورت کاملا اختصاصی دارای تجربه باشد. مسائل ملکی از جمله مواردی است که نیاز است یک وکیل ملکی خوب آن را بر عهده گیرد تا بتواند مشکلات را  با تکیه بر دانش و تجربه خود مرتفع کند. افرادی که ساکن تهران هستند می توانند با انتخاب وکیل ملکی تهران مشکلات خود را حل کنند.

صلح عمری چیست؟

هر فرد در جامعه دارای املاک و دارایی هایی می باشد که پس فوت‌ او وارثین صاحب آن‌ ها خواهند شد. افراد می توانند ملک و املاک خود را پیش از مرگ نیز میان فرزندان تقسیم کنند و تقسیم اموال پدر توسط خودش امری پسندیده به حساب می آید.  اما تقسیم اموال تنها به صورت انتقال ارث به وارثین انجام نمی گیرد و شرایط دیگری نیز وجود دارد که افراد می توانند اموال خود را به وارثین خود و یا افراد دیگر واگذار کنند. یکی از قرارداد هایی که مبنی بر انتقال اموال پس از فوت به وارثین یا افراد دیگر تنظیم می شود صلح عمری می باشد که قواعد خاص خود را دارد و با روش انتقال ارث به وارثین دارای تفاوت هایی است. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص صلح عمری برای همسر، صلح عمری مهریه،‌ صلح عمری در اموال منقول، صلح عمری با حق فسخ مصالح، صلح عمری بدون حق فسخ، صلح عمری ملک‌ بدون سند و  موارد از این قبیل توضیحات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

قرارداد صلح اموال عمری چیست؟

مطابق قانون اموال همه افراد پس از فوتشان میان وارثین آن‌ ها که شامل همسر، فرزندان، پدر، مادر و‌….می شوند تقسیم خواهد شد. اما قانونگذار برای تقسیم‌ اموال هر فرد پس از فوت شرایط دیگری را نیز تعیین ‌کرده است‌ که کمی متفاوت تر می باشند.

 در برخی موارد ممکن است فرد بخواهد از املاک خود در زمان حیات استفاده کند و منافع آن ها به طور کلی متعلق به خودش باشند اما پس از فوت آن ‌املاک ‌به شخص دیگری واگذار شوند و منافع آن ‌ها نیز متعلق به همان فرد ارائه شود که در اینجا می توان از قرارداد صلح اموال به  عمری استفاده کرد. طبق این قرارداد افراد می توانند ملکی را تعیین کنند که در زمان حیات از آن استفاده کنند و پس از فوت آن‌ ملک به شخصی که خودشان  او را در نظر گرفته اند تعلق گیرد.

 اگر بخواهیم مفهوم این قرارداد را به شکل ساده تری توضیح دهیم می بایست بگوییم فرض کنید پدری خانه ای دارد که می خواهد در حین حیات آن را اجاره بدهد و از منافع آن بهره مند شود.

اما تمایل دارد که آن خانه پس از فوتش به پسرش واگذار شود و پسر صاحب خانه و تمام منافع آن شود، در اینجا پدر می تواند با تنظیم قرارداد صلح عمری این کار را به انجام برساند. در این نوع قرارداد وجود دو شخص نام برده شده در زیر الزامی است:

  • مصالح

مصالح کسی است که ملک خود را طی تنظیم این نوع قرارداد به فرد دیگری صلح می کند.

  • متصالح

متصالح فردی است که مصالح ملک خود را به نفع او صلح‌ نموده است.

شکایت از کارفرما بدون قرارداد

برای شکایت از کارفرما بدون قرارداد، کارگر این توانایی را دارد شکایت خودش از کارفرما را تقدیم به مراجع ذی صلاح کند. عدم عقد قرارداد از طرف کارفرما، به معنی پایمال شدن حقوق کارگر نیست بلکه وجود قرارداد از جانب کارفرما، اهرمی حمایتی می باشد تا کارفرما و کارگر این توانایی را داشته باشند از حقوق خود دفاع کنند.

کارگر چه کسی است و شکایت از کارفرما بدون قرارداد  چگونه است؟

با توجه ماده ۲ قانون کار، کارگر از نظر این قانون شخصی می باشد که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند.

ملک مشاع به چه ملکی گفته می شود؟

اکثر افراد صاحب ملک و املاکی می باشند که به صورت قانونی در تصرف آن ها قرار دارد. اما گاهی ممکن است یک فرد برای اینکه بتواند صاحب ملکی شود نتواند آن را با هزینه خود خریداری کند و با فرد دیگری شریک شود.
برای مثال فرد می تواند سه دنگ خانه را خریداری کند و سه دنگ‌ دیگر را نیز شریک‌ او خریداری خواهد کرد. چنانچه ملکی در مالکیت دو یا چند نفر باشد و این افراد با شراکت یک دیگر صاحب آن شده باشند به آن ملک، ملک مشاع می گویند.
اگر بخواهیم مفهوم ملک مشاع را به صورت ساده تر برایتان بیان کنیم می بایست بگوییم بر فرض مثال وقتی پدر از دنیا می رود فرزندان املاک‌ او را به ارث می برند، در این مورد فرزندان همگی باهم در آن املاک شریک‌ هستند که آن‌ املاک به عنوان املاک مشاع به حساب می آیند.
حال وقتی چندین نفر صاحب یک ملک مشاعی می شوند به اندازه سهم خود می توانند از ملک استفاده کنند، برای مثال اگر دو نفر یک ساختمان دو طبقه را خریداری کنند و هر کدام مالک یک طبقه از آن باشند می توانند از واحد خود استفاده کنند و حتی در صورتی که شرایط فراهم باشد می توانند سهم خود را به فروش برسانند.
وقتی شرکا یک ملک مشاع را خریداری کردند هیچکدام نمی توانند حقوق دیگری را ضایع کنند و سند ملک نیز به صحیح ترین شکل به نام همه آن ها انتقال می یابد.

ZIBACHIZ...
ما را در سایت ZIBACHIZ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ali ali0770 بازدید : 136 تاريخ : يکشنبه 17 اسفند 1399 ساعت: 0:24